Reacties 2016

Maar liefst 250 professionals bezochten afgelopen jaar het congres Toekomst van het Betalingsverkeer. Gezamenlijk beoordeelden zij het congres met maar liefst een 8,4!

Wat ze er precies van vonden? Wij vroegen het hen en zetten een aantal reacties op een rij.

Sprekers over het congres Toekomst van het betalingsverkeer 2016

Wim-Mijs-200x200Wim Meijs, Chief Executive Officer, European Banking Federation

Wat is volgens u het nut van het congres?

Nut van het congres is dat alle specialisten samen met detailhandels, samen met experts bij elkaar zijn, en discussiëren, want betalingsverkeer is innovatie, maar het is ook standaardisatie, en afspraken met regelgevers. Als je wilt innoveren, maar de regelgeving is niet goed, dan werkt het nog steeds niet.

Dus, u verwacht dat het echt iets oplevert?

Jazeker, het levert elk jaar iets op en het is elk jaar weer inspirerend.

Leon Siepman 200x200Leon Siepman, ICT Manager Fleur Op/ Interflora

Wat vindt u het unieke aan het congres?

Het unieke is dat alle spelers hier bij elkaar komen. Dat zowel de banken, de PSP’s, maar ook de retail-kant naar elkaar kan uitleggen wat er van elkaar verwacht wordt. Wat er niet goed gaat, wat er wel goed. En vooral dat we een weg kunnen kiezen, waar we met z’n alle in de toekomst heen moeten gaan. Zodat wij als Nederland ook zelf in regie blijven en niet vanuit Amerika bijvoorbeeld worden overspoeld en daarmee ook ja maar moeten gaan volgen.

Foto Jos Wesdijk, Barendrecht 06 22499763

Erik Nooteboom, Head of Accounting & Financial Reporting, Europese Commissie

Wat vindt u uniek aan het congres waar we nu zijn?

Ik vind het unieke aan het congres dat het een heel vooruitkijkend congres is, dat het op een zeer creatieve manier het onderwerp wordt behandeld, er zit veel humor bij, er wordt veel gelachen, maar er zit ook enorm veel expertise, en wat mij ook altijd opvalt als ik weer uit Brussel in Nederland kom, is dat in Nederland erg vooruitgedacht wordt door de banken, door de niet-banken.

Bart-Combee 200x200Bart Combee, Directeur Consumentenbond Nederland

Wat heeft u geleerd op het congres?

Ik heb denk ik vooral een mooi overzicht gekregen van allerlei ontwikkelingen die er zijn. Soms zijn dat echt marktinnovaties, soms zijn het ook wel technischere dingen die aan de achterkant spelen. Daarnaast hoor ik het becommentariëren van elkaar, dus dat is zeker interessant.

Deelnemers over het congres

“De verschillende keuzesessies en de aanwezigheid van zo’n beetje alle stakeholders in het Nederlandse betalingsverkeerland is mij erg goed bevallen.”

Wies van der Heyden, Equens

“Leuke, actuele onderwerpen met een goede doorkijk naar de toekomst.”

Rene van Eijk, UWV

“Prima onderwerpen en een uitstekende gelegenheid om iedereen die iets betekent in de NL Betaalwereld te ontmoeten!”

Gert Silva, Atos

“De opzet van het programma is erg goed bevallen, erg breed en actueel. Daarnaast is er voldoende diversiteit aan sprekers en thematieken.”

“Door de diversiteit aan deelnemers en sprekers is er een prima mogelijkheid tot netwerken.”

“Goed gevarieerd programma met veel goede sprekers. Duidelijk een programma over ontwikkelingen van nu, die van belang zijn voor de toekomst van het betalingsverkeer.”